icon-arrow-right


Projectwebsite Schipholweg

Nieuws


03 december 2021

Steigers The Station House gezakt

De afgelopen periode is er veel werk verzet op de bouwplaats van The Station House aan de Schipholweg. Door het zakken van de steiger is de voortgang aan de gevel goed zichtbaar voor de omgeving. 

De vier bouwdelen van The Station House zijn opgetrokken uit drie verschillende kleuren metselwerk: rood gemêleerd ter plaatse van de buitengevels, witte gevelsteen ter plaatse van de binnentuinen en de donkere steen ter plaatse van de brandweerkazerne. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het metselwerk ter plaatse van de brandweerkazerne. Ook zijn inmiddels de eerste vliesgevels ter plaatste van de trappenhuizen geplaatst. Het monteren van de windschermen, de grote glaspartijen die de bouwdelen met elkaar verbinden, gaat binnenkort van start. 

Ook binnen in het gebouw wordt er hard gewerkt. De ruwe afbouw (binnenwanden ed.) vordert waarna de fijne afbouw (stuc-, tegel-, behang- en schilderwerkzaamheden) op hoog tempo volgt.


Komende werkzaamheden

Nog voor de kerstvakantie wordt er gestart met het aanleggen van het nieuwe NUTS-tracé buitenlangs het gebouw. Vanwege de kerstvakantie vinden er in week 52 en week 1 geen werkzaamheden plaats op de bouwplaats van The Station House. Vanaf 10 januari gaan we op volle kracht verder met de afbouw van de woningen en de brandweerkazerne.


07 oktober 2021

Leerlingen Driestar college op bezoek bij The Station House

Afgelopen dinsdag werd onze bouwplaats aan de Schipholweg in leiden bezocht door een groep tweedejaars leerlingen van het naastgelegen Driestar college. Deze leerlingen zijn zich aan het oriënteren op hun verdere beroepskeuze leerweg; voor de studierichting techniek hebben we ze kennis laten maken de bouw!


Meekijken op de bouwplaats

Het bezoek ging van start met ging met een rondleiding over de bouwplaats. Tijdens de rondleiding hebben we het gehad over verschillende aspecten van de bouw. Zo hebben we de leerlingen bij de appartementen in afbouw gevraagd naar welke aansluitingen er volgens hen de woning in komen (zoals een warmwaterleiding) en hoe ze deze specifieke onderdelen kunnen herkennen. Daarnaast hebben we samen besproken wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een bouwproject zoals planning, bouwplaats inrichting, omgevingsmanagement en veiligheid.

De rondleiding werd buiten vervolgd op een locatie met een goed overzicht van de drukte op de bouwplaats. Door samen de kraan, steigers en andere veiligheidsvoorzieningen te bekijken, lieten we zien hoe we ervoor te zorgen dat iedereen veilig aan het werk kan. Het bouwplaatsbezoek werd afgesloten met een kijkje in de toekomstige brandweerkazerne van de veiligheidsregio Hollands midden.

De komende weken ontvangen we nog tweemaal een groep leerlingen van het Driestar college. Voor de leerlingen leuk en leerzaam, voor ons een mooie kans om onze passie te delen. Hopelijk zien we de leerlingen over een paar jaar terug als stagiaires op onze projecten!


15 september 2021

Definitieve uitstraling The Station House krijgt vorm

De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt aan de ruwbouw: nog voor de bouwvak is het gelukt om het betoncasco van gevels tot en met dak compleet gereed te krijgen. Met de afronding van deze werkzaamheden zal de dagelijkse drukte van zwaar transport en betonwagens afnemen.

Het gevelmetselwerk verloopt voorspoedig. Bij het eerste bouwdeel, aan de zijde van de Oegstgeesterweg, was eind juli het metselwerk van zowel de gemêleerde oranje roodbruine buitengevel rondom- als de wit gemêleerde binnentuingevel op hoogte. De komende weken wordt bij dit bouwdeel de gevelsteiger gedemonteerd, waarna verdere gevelafwerkingen en balkonhekken worden afgemonteerd. Zo wordt de definitieve uitstraling van het gebouw komende periode duidelijk zichtbaar. Nu de gevel- en dakbedekking van het eerste bouwdeel wind- en waterdicht is, zijn binnen de eerste afbouw werkzaamheden opgestart. De binnenwanden en installatievoorzieningen geven al snel een beeld van de ruimte en indeling van de appartementen.


Bij de resterende bouwdelen en de brandweerkazerne wordt het gevelmetselwerk in eenzelfde stijl en tempo voortgezet. Ook de constructies ten behoeve van de geluidschermen die de binnentuinen afschermen krijgen komende periode vorm.

Zo werken we toe naar een nieuwe mijlpaal in de realisatie van het project; we verwachten dat nog voor de winter alle bouwdelen wind- en waterdicht zijn waarna het zwaartepunt van de werkzaamheden naar de afbouw binnen verschuift.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schipholweg

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht