icon-arrow-right


Projectwebsite Schipholweg

Nieuws


07 oktober 2021

Leerlingen Driestar college op bezoek bij The Station House

Afgelopen dinsdag werd onze bouwplaats aan de Schipholweg in leiden bezocht door een groep tweedejaars leerlingen van het naastgelegen Driestar college. Deze leerlingen zijn zich aan het oriënteren op hun verdere beroepskeuze leerweg; voor de studierichting techniek hebben we ze kennis laten maken de bouw!


Meekijken op de bouwplaats

Het bezoek ging van start met ging met een rondleiding over de bouwplaats. Tijdens de rondleiding hebben we het gehad over verschillende aspecten van de bouw. Zo hebben we de leerlingen bij de appartementen in afbouw gevraagd naar welke aansluitingen er volgens hen de woning in komen (zoals een warmwaterleiding) en hoe ze deze specifieke onderdelen kunnen herkennen. Daarnaast hebben we samen besproken wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een bouwproject zoals planning, bouwplaats inrichting, omgevingsmanagement en veiligheid.

De rondleiding werd buiten vervolgd op een locatie met een goed overzicht van de drukte op de bouwplaats. Door samen de kraan, steigers en andere veiligheidsvoorzieningen te bekijken, lieten we zien hoe we ervoor te zorgen dat iedereen veilig aan het werk kan. Het bouwplaatsbezoek werd afgesloten met een kijkje in de toekomstige brandweerkazerne van de veiligheidsregio Hollands midden.

De komende weken ontvangen we nog tweemaal een groep leerlingen van het Driestar college. Voor de leerlingen leuk en leerzaam, voor ons een mooie kans om onze passie te delen. Hopelijk zien we de leerlingen over een paar jaar terug als stagiaires op onze projecten!


15 september 2021

Definitieve uitstraling The Station House krijgt vorm

De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt aan de ruwbouw: nog voor de bouwvak is het gelukt om het betoncasco van gevels tot en met dak compleet gereed te krijgen. Met de afronding van deze werkzaamheden zal de dagelijkse drukte van zwaar transport en betonwagens afnemen.

Het gevelmetselwerk verloopt voorspoedig. Bij het eerste bouwdeel, aan de zijde van de Oegstgeesterweg, was eind juli het metselwerk van zowel de gemêleerde oranje roodbruine buitengevel rondom- als de wit gemêleerde binnentuingevel op hoogte. De komende weken wordt bij dit bouwdeel de gevelsteiger gedemonteerd, waarna verdere gevelafwerkingen en balkonhekken worden afgemonteerd. Zo wordt de definitieve uitstraling van het gebouw komende periode duidelijk zichtbaar. Nu de gevel- en dakbedekking van het eerste bouwdeel wind- en waterdicht is, zijn binnen de eerste afbouw werkzaamheden opgestart. De binnenwanden en installatievoorzieningen geven al snel een beeld van de ruimte en indeling van de appartementen.


Bij de resterende bouwdelen en de brandweerkazerne wordt het gevelmetselwerk in eenzelfde stijl en tempo voortgezet. Ook de constructies ten behoeve van de geluidschermen die de binnentuinen afschermen krijgen komende periode vorm.

Zo werken we toe naar een nieuwe mijlpaal in de realisatie van het project; we verwachten dat nog voor de winter alle bouwdelen wind- en waterdicht zijn waarna het zwaartepunt van de werkzaamheden naar de afbouw binnen verschuift.


01 juli 2021

Feestelijke viering hoogste punt ‘The Station House’ Schipholweg

Een feestelijke dag op de bouwplaats van “The Station House” aan de Schipholweg in Leiden! Op donderdag 1 juli werd hier het Hoogste Punt van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne en 140 middenhuur appartementen gevierd. Voor deze gelegenheid “rukten” zowel opdrachtgevers Veiligheidsregio Hollands Midden en Syntrus Achmea Real Estate & Finance als de Gemeente Leiden uit om gezamenlijk met de bouwers stil te staan bij dit feestelijke moment. 


Uit naam van de opdrachtgevers werden de werknemers door Anjelica Cicilia (Acquisition & Development director Syntrus Achmea) en Hans Zuidijk (Commandant Brandweer Hollands Midden) in een toespraak bedankt voor hun inzet. Ook werd er een officiële handeling verricht, door de liftschachtdeksel van het appartementencomplex symbolisch te voorzien van een handtekening door alle betrokken partijen. De honneurs werden hiervoor waargenomen door Anjelica Cicilia en Hans Zuidijk (opdrachtgevers), Burgemeester Henri Lenferink en wethouder Fleur Spijker (beiden gemeente Leiden) en Gerhard Vos en Martijn du Prie (namens bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling).

Burgemeester Lenferink gaf opdracht aan de kraan om vervolgens, onder luid applaus en in een regen van confetti, de deksel de hoogte in te hijsen, alwaar deze op het Hoogste Punt bevestigd werd. Met het bereiken van het Hoogste Punt krijgt dit project vorm voor zowel de omgeving als de brandweerlieden zelf. Met vier voertuigen waren ook de ploegen van Brandweer Hollands Midden goed vertegenwoordigd en konden zij met eigen ogen hun toekomstige huisvesting zien.


The Station House

Op het terrein van het voormalige PostNL-kantoor worden 140 appartementen in het middenhuur segment gerealiseerd voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het pand bestaat uit vier torens met drie binnentuinen. De binnentuinen liggen verhoogd boven de parkeergarages, die inpandig op maaiveldniveau gerealiseerd zullen worden. De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van +/- 60 m2. Alle woningen beschikken over een balkon of terras.

De onderste bouwlagen van de twee meest zuidwestelijke torens zijn ontworpen voor de huisvesting van de nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord. Deze is in het ontwerp duidelijk te onderscheiden door het gebruik van een donkere gevelsteen. Het betreft een grote kazerne met voorzieningen voor zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. De nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord ligt op een zeer gunstige locatie en zal de kazernes in Leiden-Noord (Gooimeerlaan), Leiderdorp en Oegstgeest vervangen. Het project, dat onderdeel is van de Duurzaamste Kilometer van Nederland, is gestart in juli 2020 en zal naar verwachting medio 2022 worden afgerond.


Betrokken partijen

Het project wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling. De appartementen worden gebouwd in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De Veiligheidsregio Hollands Midden is de opdrachtgever van de bouw van de brandweerkazerne. Het ontwerp is gemaakt door architect Bart van de Putte en tekenbureau bd architecture verzorgt het tekenwerk. In de ontwerpfase heeft Overdevest adviseurs het installatieadvies opgesteld en gaf Raadgevend Ingenieursbureau Van Dijke advies over de constructies. De installaties worden uitgevoerd door Putman installaties (werktuigbouwkundig) en SDR installaties (elektrotechnisch).


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schipholweg

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht