icon-arrow-right


Projectwebsite Schipholweg

Nieuws


09 februari 2021

Update werkzaamheden februari - maart

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Schipholweg 130. De afgelopen periode stond in het teken van het aanbrengen van de fundaties en er is gestart met het aanbrengen van de begane grondvloer. Het huidige extreme winterweer zorgt er helaas voor dat deze werkzaamheden momenteel niet kunnen worden voortgezet.


De fundaties ten behoeve van de appartementen zijn inmiddels gereed en ook de begane grondvloer ter plaatse van de appartementen is aangebracht. Ook is er gestart met de wanden van de begane grond (van de appartementen en parkeergarage). Deze werkzaamheden zijn voor circa 80 procent gereed. Bij blok C en D, aan de zijde van de Oegstgeesterweg, is er gestart met de voorbereidingen van de stort van de eerste verdiepingsvloer en de onderliggende balken van de parkeergarage door het aanbrengen van de benodigde installaties en de wapening. De fundatie van de brandweerkazerne is voor circa 80 procent uitgevoerd.


Zodra het weer het toe laat worden de werkzaamheden hervat. Na afronding van de fundatie van de Brandweerkazerne zal de in het werk gestorte begane grondvloer worden uitgevoerd. Aansluitend starten we met het aanbrengen van de eerste wanden van de brandweerkazerne.Ter plaatse van de appartementen en parkeergarage zullen de komende periode laatste wanden op de begane grond worden gestort. Aan de zijde van blok C en D zal de eerste verdiepingsvloer worden gestort. Aansluitend wordt er gestart met de wanden op de eerste verdieping.


07 december 2020

Update werkzaamheden december – januari

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Schipholweg 130. Afgelopen weken zijn de heiwerkzaamheden afgerond. De heistelling heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de torenkraan, die de komende periode wordt ingezet ter ondersteuning van de bouwwerkzaamheden.


Na afronding van het heiwerk zijn we eind november gestart met het ontgraven van de funderingscontouren. Ook zijn de eerste poeren en balken van de fundatie gestort. Tot en met begin volgend jaar wordt er gewerkt aan de fundatie voor het gehele gebouw. In de weken tot aan de kerstvakantie worden er diverse werkzaamheden op de reeds gestorte fundatie opgestart zoals het voorbereiden van de installatie- en nutsvoorzieningen, het leggen van de begane grondvloer en voorbereidingswerkzaamheden van de eerste wanden.

In het nieuwe jaar wordt gestart met het storten van de eerste wanden op de begane grond. Aansluitend worden de gevels gesloten door het plaatsen van houtskeletbouw wanden met voorgemonteerde kozijnen. Hiermee gaat het project Schipholweg 130 de hoogte in en worden de contouren van het gebouw snel zichtbaar.


Werkzaamheden rondom de feestdagen

Vanwege de kerstvakantie vinden er tussen Kerst en Oud & Nieuw geen werkzaamheden plaats op het bouwterrein van project Schipholweg 130.


13 november 2020

Eerste paal Schipholweg 130 in Leiden

Aan de Schipholweg in Leiden is vrijdag 13 november de officiële eerste paal geslagen voor 140 nieuwe appartementen en een nieuwe brandweerkazerne. In verband met de coronamaatregelen heeft deze feestelijke bijeenkomst op gepaste wijze plaatsgevonden. Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking) heeft samen met initiatiefnemer Martijn du Prie de bouw officieel gestart door aanwezig te zijn bij het slaan van de eerste paal.


Appartementen en brandweerkazerne

Op het terrein van het voormalige PostNL-kantoor worden 140 woonappartementen gerealiseerd voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het pand bestaat uit vier torens met drie binnentuinen. De binnentuinen liggen verhoogd boven de parkeergarages, die inpandig op maaiveldniveau gerealiseerd zullen worden. De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van +/- 60 m2. Alle woningen beschikken over een balkon of terras. De onderste bouwlagen van de twee meest zuidwestelijke torens zijn ontworpen voor de huisvesting van de nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord. Deze is in het ontwerp duidelijk te onderscheiden door het gebruik van een donkere gevelsteen. Het betreft een grote kazerne met voorzieningen voor zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. De nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord ligt op een zeer gunstige locatie en zal de kazernes in Leiden-Noord (Gooimeerlaan), Leiderdorp en Oegstgeest vervangen.


Duurzaam, gezond en veilig

Op de daken zullen zonnepanelen geplaatst worden voor een duurzame energievoorziening van de appartementen. De gehele parkeergarage zal voorzien worden van een sprinklerinstallatie voor de brandveiligheid. Om geluidsoverlast van het treinspoor te voorkomen zijn de gevels aan de spoorzijde uitgevoerd als ‘dove’ gevels. De gevels worden ter plaatse van de binnentuinen doorgetrokken in de vorm van een glazen vliesgevel. Hiervoor is een aanzienlijke stalen constructie ontworpen, zodat deze losstaande gevel stevig gemonteerd kan worden en de windbelasting aan kan.


Voortgang

Het oude PostNL-gebouw is inmiddels gesloopt en vanaf half oktober 2020 is begonnen met de heiwerkzaamheden. De totale uitvoeringsduur van het project zal circa 24 maanden bedragen.


Betrokken partijen

Het project wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling. De appartementen worden gebouwd in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De Veiligheidsregio Hollands Midden is de opdrachtgever van de bouw van de brandweerkazerne. Het ontwerp is gemaakt door architect Bart van de Putte en tekenbureau bd architecture verzorgt het tekenwerk. In de ontwerpfase heeft Overdevest adviseurs het installatieadvies opgesteld en gaf Raadgevend Ingenieursbureau Van Dijke advies over de constructies . De installaties zullen worden uitgevoerd door Putman installaties werktuigbouwkundig) en SDR installaties (elektrotechnisch).

 

Foto: Mart Stevens, Project fotograaf


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schipholweg

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht