icon-arrow-right


Projectwebsite Schipholweg

Nieuws


01 juli 2021

Feestelijke viering hoogste punt ‘The Station House’ Schipholweg

Een feestelijke dag op de bouwplaats van “The Station House” aan de Schipholweg in Leiden! Op donderdag 1 juli werd hier het Hoogste Punt van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne en 140 middenhuur appartementen gevierd. Voor deze gelegenheid “rukten” zowel opdrachtgevers Veiligheidsregio Hollands Midden en Syntrus Achmea Real Estate & Finance als de Gemeente Leiden uit om gezamenlijk met de bouwers stil te staan bij dit feestelijke moment. 


Uit naam van de opdrachtgevers werden de werknemers door Anjelica Cicilia (Acquisition & Development director Syntrus Achmea) en Hans Zuidijk (Commandant Brandweer Hollands Midden) in een toespraak bedankt voor hun inzet. Ook werd er een officiële handeling verricht, door de liftschachtdeksel van het appartementencomplex symbolisch te voorzien van een handtekening door alle betrokken partijen. De honneurs werden hiervoor waargenomen door Anjelica Cicilia en Hans Zuidijk (opdrachtgevers), Burgemeester Henri Lenferink en wethouder Fleur Spijker (beiden gemeente Leiden) en Gerhard Vos en Martijn du Prie (namens bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling).

Burgemeester Lenferink gaf opdracht aan de kraan om vervolgens, onder luid applaus en in een regen van confetti, de deksel de hoogte in te hijsen, alwaar deze op het Hoogste Punt bevestigd werd. Met het bereiken van het Hoogste Punt krijgt dit project vorm voor zowel de omgeving als de brandweerlieden zelf. Met vier voertuigen waren ook de ploegen van Brandweer Hollands Midden goed vertegenwoordigd en konden zij met eigen ogen hun toekomstige huisvesting zien.


The Station House

Op het terrein van het voormalige PostNL-kantoor worden 140 appartementen in het middenhuur segment gerealiseerd voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het pand bestaat uit vier torens met drie binnentuinen. De binnentuinen liggen verhoogd boven de parkeergarages, die inpandig op maaiveldniveau gerealiseerd zullen worden. De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van +/- 60 m2. Alle woningen beschikken over een balkon of terras.

De onderste bouwlagen van de twee meest zuidwestelijke torens zijn ontworpen voor de huisvesting van de nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord. Deze is in het ontwerp duidelijk te onderscheiden door het gebruik van een donkere gevelsteen. Het betreft een grote kazerne met voorzieningen voor zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. De nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord ligt op een zeer gunstige locatie en zal de kazernes in Leiden-Noord (Gooimeerlaan), Leiderdorp en Oegstgeest vervangen. Het project, dat onderdeel is van de Duurzaamste Kilometer van Nederland, is gestart in juli 2020 en zal naar verwachting medio 2022 worden afgerond.


Betrokken partijen

Het project wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling. De appartementen worden gebouwd in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De Veiligheidsregio Hollands Midden is de opdrachtgever van de bouw van de brandweerkazerne. Het ontwerp is gemaakt door architect Bart van de Putte en tekenbureau bd architecture verzorgt het tekenwerk. In de ontwerpfase heeft Overdevest adviseurs het installatieadvies opgesteld en gaf Raadgevend Ingenieursbureau Van Dijke advies over de constructies. De installaties worden uitgevoerd door Putman installaties (werktuigbouwkundig) en SDR installaties (elektrotechnisch).


21 juni 2021

Brandweer trakteert op ijs bij project Schipholweg 130

Een leuke, spontane attentie van de Brandweer van Veiligheidsregio Hollands Midden voor Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling b.v. : afgelopen donderdagmiddag 17 juni werd het projectteam getrakteerd op ijs! In totaal waren er zo'n vijfentachtig bouwvakkers hard aan het werk om het project met 140 appartementen en een nieuwe Brandweerkazerne vorm te geven. Rond twee uur 's middags reden er vier brandweervoertuigen van de dienstdoende ploeg van Noord met zwaailicht en sirene de bouwplaats op om ijsjes uit te delen om de hitte wat te verzachten. De brandweerploeg maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om ook even de begane grond van de nieuwe kazerne van binnen te bekijken!04 juni 2021

Hoogste punt schipholweg 130 nadert

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Schipholweg 130. De ruwbouwfase is over het gehele project zichtbaar. Binnenkort komen we met de ruwbouw bij het eerste bouwdeel, aan de zijde van de Oegstgeesterweg, op hoogte. De resterende bouwdelen volgende in de periode daarna, waardoor het project snel vorm krijgt. De grote ruimte waarin de brandweerwagens worden opgesteld krijgt ook steeds meer zijn uiteindelijke vorm. De voorzijde wordt nu volledig ‘afgedekt’ door de ondersteuningsconstructie die benodigd is voor het ondersteunen van bovenliggende verdiepingen. De verhoogde verdieping maakt dit nog indrukwekkender.  

Ook zijn de eerste metselwerkzaamheden bij het eerste bouwdeel gestart. Hoewel vooralsnog verscholen achter de steigers, wordt met het metselwerk het definitieve uiterlijk van het project langzaam zichtbaar. Dit punt zullen we komende maanden ook bij de overige bouwdelen bereiken.terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schipholweg

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht