icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 08 maart 2019
Valley

Wijzigingen data verwijderen damwanden

_verwijderendamwanden

In de nieuwsbrief van 7 februari informeerden wij u omtrent het verwijderen van de damwanden. In verband met de beschikbaarheid van de stelling zijn de data waarop deze werkzaamheden worden uitgevoerd gewijzigd. In de huidige markt is materieel beperkt beschikbaar. Daarom hebben we ervoor gekozen om het verwijderen van de damwanden in deel noord, west en zuid achter elkaar uit te voeren zonder tussentijdse af- en aanvoer van de stelling.

Op maandag 25 maart starten we met het verwijderen van de damwanden rondom de bouwkuip in deel noord. Achtereenvolgend worden ook de damwanden aan deel west en zuid verwijderd. Het verwijderen van de damwand aan de delen noord, west en zuid duurt tot en met 12 april.

Daarnaast vindt in de week van 1 t/m 5 april de betonstort en het vlinderen van de begane grondvloer in bouwkuip Zuid plaats. Deze stort moet uitgevoerd worden voor het verwijderen van de damwand in deze bouwkuip.

Wat merkt u hiervan?

De damwanden worden getrokken door middel van een hoog frequent trilblok. Deze methode is noodzakelijk omdat de planken zeer vast in de grond zitten, hierdoor zijn trillingvrije methodes helaas niet mogelijk. Het verwijderen van de damwanden kan voor u dus geluids- en trillingshinder opleveren. Wij zullen ons uiterste best doen om de hinder te beperken. Het trekken van de damwanden gebeurt tijdens de normale werktijden van 7.00 tot 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen op het fietspad langs de Beethovenstraat

Ten behoeve van de veiligheid wordt tijdens het verwijderen van de damwand aan de Beethovenstraat het fietspad aan de Oostzijde meermaals gestremd. Als de damwandplank eruit is getrokken moet deze worden neergelegd. Vanwege de lengte van de plank is het nodig om tijdens het neerleggen van een damwandplank het fietspad enkele minuten af te zetten. Het fietsverkeer kan tijdens de afzetting oversteken bij de kruising met de Gustav Mahlerlaan, de oversteekplaats ter hoogte van de A10 of kan wachten tot het fietspad weer wordt opengesteld. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer begeleiden. Het verwijderen van de damwand langs de Beethovenstraat vindt buiten de spits plaats in de periode van 25 maart t/m 12 april.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project