icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 04 september 2018

Storten onderwaterbeton Valley Amsterdam

Valley

onderwaterbeton

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project Valley, gelegen aan de Beethovenstraat en grenzend aan het sportpark Goed Genoeg (AFC) en de A10.

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) heeft eind juni, in een tijdsbestek van ca. 35 uur, de stort van het onderwaterbeton in de noordelijke bouwkuip van Valley uitgevoerd. Ook is de noordelijke bouwkuip inmiddels leeggepompt.

Storten onderwaterbeton

Op dinsdagavond 4 september starten we om circa 19.00 uur met de stort van het onderwaterbeton in de zuidelijke bouwkuip. De werkzaamheden worden op woensdag 5 september afgerond.  Op dinsdag 18 september start te betonstort in de westelijke bouwkuip eveneens rond 19.00 uur en zullen op woensdag 19 september afgerond zijn. Mochten door omstandigheden de data veranderen, dan zullen wij dit melden via de website www.bcvalley.nl.

Het beton wordt aangevoerd door betonmixers en wordt met behulp van een betonpomp gestort. Onder water zorgen duikers ervoor dat de juiste hoeveelheid beton op de juiste plek wordt aangebracht. Om te voorkomen dat er naden ontstaan, moet het onderwaterbeton zonder onderbrekingen worden gestort. Er van uitgaande dat er per uur 100 m3 beton kan worden gepompt, neemt de stort in beide gevallen circa 24 uur in beslag. Gedurende deze tijd wordt er in ploegendiensten gewerkt. Voor de werkzaamheden buiten de reguliere werktijden is een ontheffing afgegeven.

Aan- en afrijden

Omdat de betonpomp ten behoeve van de stort op onze bouwweg geplaatst moet worden, is er onvoldoende ruimte om ook de aan- en afvoer via deze weg te laten plaatsvinden. Daarom gaat de aan- en afvoer van betonmixers tijdens deze werkzaamheden via de Spoorslag. Dit gebeurt onder begeleiding van een verkeersregelaar. Te allen tijden kan het bouwverkeer vooruit de openbare weg op- en af rijden.

De betonmixers bufferen op de bouwweg van het bouwterrein van Valley. Als het nodig is kan tussen 7:00 en 19:00 uur ook gebruik gemaakt worden van de bufferplaatsen van de Zuidas onder het viaduct A10.

Overlast

De stort is iets bijzonders, echter op de bouwlocatie zijn alleen de betonmixers en pompen zichtbaar. Het echte werk heeft vooraf plaatsgevonden of gebeurt onder water. Tijdens het storten heerst dan ook een betrekkelijke rust op de bouwplaats met een beperkte inzet aan mensen en geluid producerend materieel.

Bewuste Bouwers

Bouwcombinatie Valley Amsterdam is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo zullen wij het project realiseren. Dat onze inspanningen hun vruchten afwerpen bleek tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni 2018, toen wij de Bewuste Bouwers Zuidas Award mochten ontvangen als beste van de 21 bouwplaatsen op de Zuidas. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Contact

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Valley, neem dan contact op met ondergetekende (communicatie@bcvalley.nl) of bel naar 070-414 4200.

De gemeente Amsterdam (Zuidas) is geen opdrachtgever van de bouw, maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. Voor vragen of opmerkingen inzake projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:

 Amsterdam Zuidas Informatiecentrum

0800 5065 (altijd bereikbaar)

contact@zuidas.nl

www.zuidas.nl

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project