icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 06 maart 2014
HagaZiekenhuis

Hoogste punt nieuwbouw HagaZiekenhuis

Op woensdag 5 maart bereikte de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg in Den Haag het hoogste punt. VolkerWesselsHaga voert de nieuwbouw uit in opdracht van het HagaZiekenhuis.

Vanaf voorjaar 2015 biedt de nieuwbouw plaats aan het Juliana Kinderziekenhuis, OK complex, Haga Juliana Geboortecentrum en dagcentrum. Het nieuwe gebouw staat voor het huidige ziekenhuisgebouw en wordt flexibel, duurzaam en toekomstgericht gebouwd.

Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep en Marinus den Harder, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling plaatsten het laatste wanddeel aan de gevel. Dit deden zij samen met kinderarts Fréderique Hofstede, tevens medisch manager Juliana Kinderziekenhuis en chirurg Dik Meeuwis, tevens medisch manager OK.

Design, Build en Maintain

Het project van VolkerWesselsHaga omvat de Design & Build van de nieuwbouw en het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis. Tevens zal VolkerWesselsHaga het technisch onderhoud van het gehele ziekenhuis uitvoeren voor de aankomende twintig jaar.

Planetree

De nieuwbouw is een ontwerp van MVSA Architects uit Amsterdam. Het ontwerp is ontwikkeld vanuit het zorgconcept Planetree waarmee het HagaZiekenhuis werkt. Planetree richt zich op de menselijke kant van de zorg zoals een vriendelijke bejegening, veel service en keuzevrijheid. Daarnaast maakt Planetree zich sterk voor een prettige en zorgzame omgeving. De nieuwbouw krijgt veel licht, warme kleuren en natuurlijke elementen. Hierdoor voelen patiënten, bezoekers en medewerkers zich meer op hun gemak.

De nieuwbouw bestaat uit drie delen met daartussen twee atriums. Binnen verbinden loopbruggen de tegenoverliggende zijdes. De brugzone is een ontmoetingsplek en entree voor de ziekenhuisafdelingen. De totale vloeroppervlakte van de nieuwbouw bedraagt 37.500 m2. 

Tijdlijn

December 2011 start ontwerp
December 2012 sloop/voorbereiding bouw
Mei 2013 start nieuwbouw
Maart 2014 hoogste punt
Voorjaar 2015 oplevering

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project