icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oostvoorne

Zonnehove

Het initiatief voor het project Zonnehove is genomen door de Stichting Seniorenhuisvesting "De Burght" Westvoorne. De initiatiefgroep bestaat uit senioren die in de gemeente willen blijven wonen.

Programma
12 appartementen
Parkeergarage
Utivoeringsperiode
2008 - 2010
Zonnehove 02

Seniorenwoningen

De initiatiefgroep heeft Boele & van Eesteren opdracht gegeven een plan te maken voor de ontwikkeling van een appartementcomplex op de Donselaer 1 te Oostvoorne. Vanwege de ligging in de bebouwde kom nabij de winkelvoorzieningen van de Stationsweg en grenzend aan het landgoed Mildenburg, is de locatie zeer geschikt voor comfortabele en levensloopbestendige seniorenwoningen. Bovendien bevindt zich op loopafstand het woonzorgcentrum Leemgaarde van waaruit in de toekomst extramurale zorg kan worden verleend.

Landhuisachtige uitstraling

De locatie en de karakteristieke groene terreininrichting met waardevolle bomen vragen om een bebouwing, vrij in de groene ruimte met een landhuisachtige uitstraling. Het plan toont een asymmetrisch landhuis in twee woonlagen met kap. Achter de gevel bevinden zich 12 appartementen die via 3 trappenhuizen bereikbaar zijn. Alle appartementen hebben een buitenruimte. Onder het gebouw is een halfverdiepte stallingsruimte gerealiseerd met circa 20 parkeerplaatsen, bergingen en algemene ruimten. Achter het gebouw is een parkeergelegenheid voor bezoekers.

Partijen

Opdrachtgever
Stichting Seniorenhuisvesting “De Burght”
Architect
Architectenbureau Weeda en van der Weijden
Uitvoering
Boele & van Eesteren