icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren is in samenwerking met Stam + De Koning 109 meter de hoogte in gegaan en de Rotterdamse skyline heeft er een nieuw gezicht bij gekregen. De hoge woontoren bestaat uit 3 parkeerlagen, 19 kantoor-/winkelunits en 168 appartementen. De re├źngineering - naar een prefabconstructie - leverde een tijdwinst op van een jaar.

Oppervlakte
25.100 m┬▓
Aantal eenheden
3 parkeerlagen
19 kantoor-/winkelunits
168 appartementen
Uitvoeringsperiode
februari 2004 - mei 2005
Waterstadtoren 02

De hoogte in

Rotterdam timmert hard aan de weg om hoogbouw tot haar handelsmerk te maken. De combinatie Boele & Van Eesteren Rijswijk en Stam + De Koning Eindhoven VOF heeft aan de Wijnhaven de hoogste van de drie Waterstadtorens gerealiseerd. De hoogbouw concentreert zich met name in het stadscentrum en aan de rivier van de grootste havenstad van de wereld. Sinds begin 2004 is de skyline verrijkt met de Waterstadtoren op het Wijnhaveneiland. De Wilgen Vastgoed heeft in samenwerking met ING Vastgoed het plan ontwikkeld, het ontwerp is gemaakt door HM architecten uit Amsterdam. De woontoren telt 36 verdiepingen met 168 appartementen en 19 kantoor-/winkelunits. Onder in de woontoren worden drie parkeerdekken gebouwd die plaats bieden aan 186 auto's. Met een totale hoogte van 108,88 meter was de Waterstadtoren in 2004 de op één na hoogste woontoren van Nederland.

Partijen

Opdrachtgevers
De Wilgen Vastgoed
Watertorens V.O.F.
Architect
HM Architecten
Constructeur
Corsmit Raadgevend Ingenieursbureau
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Stam + De koning