icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Den Haag

Verpleeghuis Nebo

In opdracht van Stichting Bronovo-Nebo is aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag recht tegenover Huis Ten Bosch, het nieuwe verpleeghuis Nebo gebouwd. Het gebouw kent een transparante opzet met veel daglicht en een grote diversiteit aan prettige verblijfsruimten.

Oppervlakte
8.900 m²
Uitvoeringsperiode
april 2004 opgeleverd
Nebo 06

Groot landhuis

Na intensieve overlegperiode met Stedenbouw en Welstandscommissie is er een zorgvuldige afstemming ontstaan tussen het verpleeghuis en het woningencomplex. Opzet, vorm, afmeting, geleding en materialisering van het gebouw werden aan uitermate stringente restricties onderworpen. Het heeft geleid tot een stedenbouwkundig harmonisch geheel, ontworpen door "Architecten aan de Maas".

Privacy en woonklimaat staan voorop

Het gebouw refereert aan een groot landhuis. De woonafdelingen van het verpleeghuis bevinden zich dan ook aan de langszijde van het huis, in het verlengde van de woonblokken, met ruim uitzicht op de buitenruimte. De vier afdelingen zijn ieder dertig bedden groot. De algemene verblijfsruimten worden geflankeerd door "woonstraten" waar de kamers aan gelegen zijn. Twee eenpersoonskamers delen een sanitaire ruimte waarbij de privacy gewaarborgd wordt. Op elke afdeling zijn ook nog enkele tweepersoonskamers, daar er bij verscheidene bewoners de behoefte bestaat een kamer te delen.

Privacy en woonklimaat staan voorop in het ontwerp, terwijl daarnaast zeer efficiënt zorg verleend kan worden. Voor de verzorgers is het gebouw een zorginstelling, voor de bewoners een woning.

Partijen

Opdrachtgever
Stichting Bronovo - Nebo
Architect
Architecten aan de Maas
Constructeur
Arcadis Bouwinfra
Uitvoering
Boele & van Eesteren