icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Deze blikvanger op de Amsterdamse Zuidas is niet zonder slag of stoot ontstaan. Het initiële plan voor 105 huurwoningen werd onder druk van de crisis omgezet naar 82 koopappartementen; een ingrijpende beslissing die invloed had op de totale inhoud van het gebouw.

Oppervlakte
90.164 m²
Programma
82 woningen
35.00m² kantoorruimten
211 hotelkamers
Parkeergarage
Uitvoeringsperiode
2006 - 2009
Symphony 14

Een bouwtijdversnelling

Er werden liften toegevoegd, installaties gewijzigd, woningen anders ingedeeld en het afwerkingsniveau moest omhoog. Een exercitie die theoretisch gezien geleid zou hebben tot een jaar vertraging. Om dit te voorkomen heeft Boele & van Eesteren samen met de opdrachtgever een taskforce gevormd; de efficiencyslagen die hier zijn gerealiseerd, hebben geleid tot een bouwtijdversnelling van maar liefst zes maanden. 

105 meter hoge woontoren

Het exclusief wonen in het prestigieuze gebouw Symphony te Amsterdam biedt veel mogelijkheden. De toren is gelegen in een internationale dynamische omgeving en ligt tevens op een steenworp afstand van de historische Amsterdamse binnenstad. Symphony is een multifunctioneel project dat naast appartementen bestaat uit kantoren, een hotel en een parkeergarage. De woontoren staat midden in het deelgebied Gershwin, en is met zijn 105 meter een van de hoogste gebouwen in het nieuw woongebied op de Zuidas. De toren geeft onderdak aan 82 koopwoningen, verdeeld over 29 etages. De 105 meter hoge kantoortoren en de kantoorlaagbouw zijn samen goed voor ca. 35.00m². Het hotel is 12 verdiepingen hoog en herbergt 211 kamers. Naast het gebruik voor wonen, kantoor en recreatie, zijn de begane grond en de 1e verdieping van de gebouwen voorzien van openbare ruimten zoals winkels en horecagelegenheden.

Partijen

Opdrachtgever
MAB Development
Architecten
Architecten Cie
INBO architecten
Constructeurs
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Aveco de Bondt
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Dura Vermeer Bouw