icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Voorburg

Sijtwende deelgebied 3

Sijtwende is onderdeel van de aanleg van de NORAH (Noordelijke Randweg Haaglanden), ligt in de voormalige gemeente Voorburg en verbindt de A4, de A44, Leidschenveen en regionaal voorzieningencentrum Leidschenhage.

Aantal eenheden
32 woningen
30 appartementen
Stijtwende dg 3 17

Het project

Dit project is mogelijk gemaakt door een innovatief plan waarbij de door ons ontwikkelde en gebouwde woningen de aanleg van de weg mogelijk maakte. In totaal zijn 700 woningen gerealiseerd verdeeld over 5 deelgebieden. Zowel appartementen als grondgebonden woningen. Het project wordt gezien als een geslaagd voorbeeld van intensief ruimtegebruik en een goed werkende publiek private samenwerking. 

Dubbel grondgebruik Sijtwende

De grond voor het plan Sijtwende is gelegen tussen Voorburg en Leidschendam. Op een oorspronkelijk beschikbare oppervlakte van circa 22 hectare wordt door dubbel grondgebruik en uitgekiende toepassing van infrastructuur circa 27 hectare aan woon-, werk- en verkeersvoorzieningen ontwikkeld. Het plan Sijtwende is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Rijkswaterstaat, VROM, de gemeente Leidschendam/Voorburg, de regio Haaglanden en VolkerWessels.

Ondergrondse en bovengrondse tunnel

Het hoogteverschil dat onttaat door het inpassen van een bovengrondse tunnel overdekt met grond, de wijkinfrastructuur en speel- en recreatieruimte bieden vele stedebouwkundige uitdagingen. Er is een 'holle' dijk in het landschap gelegd, die vele onverwachte mogelijkheden biedt in een daardoor verrassende woonwijk. Boele & van Eesteren was verantwoordelijk voor de realisatie van de 700 woningen.

Realisatie

Boele & van Eesteren hebben hier 30 parkappartementen in woontoren De Elsenberg, garage boxen t.b.v. de woontoren, 24 eengezinswoningen en 8 seniorenwoningen gerealiseerd. De realisatie van het plan Sijtwende is te danken aan een unieke samenwerking tussen Rijkswaterstaat, VROM, de gemeente Leidschendam/Voorburg, de regio Haaglanden en VolkerWessels.

Partijen

Opdrachtgever
Sijtwende
Architect
Hans van Egmond Architecten
Constructeur
Raadgevend Ingenieursbureau Peree
Uitvoering
Boele & van Eesteren