icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breukelen

Buitenplaats Overweer

Bij het ontwerp van Buitenplaats Overweer is sterk gekeken naar de inrichting van de oude buitenplaatsen zoals deze in de directe omgeving voorkomen. Zo is er een ‘Vechts ensemble’ ontstaan, bestaande uit 8 verschillende kleinschalige woongebouwen in een groene parkachtige omgeving.

Oppervlakte
13.363 m²
Aantal eenheden
41 appartementen
Uitvoeringsperiode
2010 - 2012
Buitenplaats Overweer 18

'Vechtse Ensemble'

Er zijn verschillende en bijzondere materialen gebruikt en er is veel aandacht besteed aan de detaillering. Ieder woongebouw heeft hierdoor een eigen uitstraling. Comfort en klasse zijn de uitgangspunten voor dit plan. Uiteraard sluit de kleine haven met 20 ligplaatsen voor sloepen hier helemaal bij aan. Buitenplaats Overweer is een prachtig voorbeeld van waar passie en oog voor detail toe leiden. 

Het plan

Het plan bestaat uit een 8-tal gebouwen waarin 40 luxe appartementen zijn gerealiseerd. Op het parkachtige terrein, dat aan de wegzijde door middel van een tuinmuur met hekwerken wordt afgesloten, is tevens een haven aangelegd waar bewoners kleine sloepen kunnen afmeren. 

Partijen

Opdrachtgever
Overweer CV
Architect
INBO / Acras Groep
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren