icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Den Haag

Bronovo ster III (HMC)

Haaglanden Medisch Centrum, het toenmalige Bronovo, is de laatste jaren flink verbouwd om nu en in de toekomst de juiste zorg en dienstverlening te kunnen blijven bieden en te kunnen voldoen aan de wensen van de patiënten.

Oppervlakte
2.000 m²
Aantal eenheden
Uitbreiding Ster III
Uitvoeringsperiode
april 2013 - december 2014
Bronovo Ster III bouwplaats

De uitbreiding van casco Ster III

Eind april 2013 is Boele & van Eesteren met Ziekenhuis Bronovo de opdracht voor de uitbreiding van casco Ster III overeengekomen. Er is een nieuwe vleugel aan de bestaande bouw gerealiseerd; deze nieuwbouw bestaat uit vijf etages en is het nieuwe thuis van de Spoedeisende Hulp, de uitbereiding van de poliklinieken en de renovatie van het OK-complex. In 2014 was het casco van de nieuwbouw gereed en inmiddels is de gehele nieuwe vleugel volledig operationeel.

Aanbouw vleugel

De nieuwe vleugel omvat vijf etages met de volgende bestemmingen:

  1. verdiepte etage (-1): Huisartsenpost en dienstapotheek
  2. begane grond: Spoedeisende Hulp en gipskamer
  3. 1e en 2e etage: uitbreiding voor poliklinieken
  4. 3e etage: uitbreiding Verkoevercomplex en renovatie OK-complex.

Om de bouw te kunnen realiseren moest het bestaande terrein aangepast worden. Onder andere de fietsenstalling moest worden gesloopt, en het nodige aan straatwerk en asfalt is aangepast. Tijdens de bouw van de nieuwe vleugel is er een tijdelijke spoedeisende hulp (SEH) aangelegd, waarna de oude SEH is verwijderd. Hierdoor kon er eind 2013 gestart worden met de damwanden en de palen.

Benieuwd?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering. 

Partijen

Opdrachtgever
Bronovo-Nebo
Architect
Architectenbureau Koldeweij
Constructeurs
Aveco de Bondt
Royal Haskoning DHV
Uitvoering
Boele & van Eesteren