icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Haarlemmermeer

Asics

Direct naast het duurzame TNT Green Office in Hoofddorp heeft Boele & van Eesteren het nieuwe Europese hoofdkantoor voor de Japanse sportkleding en schoenenfabrikant ASICS gerealiseerd.

Oppervlakte
5.000 m²
Uitvoeringsperiode
2009 - 2011
Asics 23

Het ontwerp

Het gebouw is een ontwerp van CEPEZED architecten uit Delft en wordt gekenmerkt door een hoofdentree vanaf straatniveau en een entree naar het atrium op plaza niveau. Het kantoor van Asics is in september 2011 opgeleverd. 

Strakke, moderne en rijke uitstraling

De gevel bestaat uit raamstroken met witte aluminium profielen. De gedeeltes tussen de raamstroken zijn opgevuld met wit gemailleerd glas waardoor het gebouw een strakke, moderne uitstraling heeft gekregen. Het ontwerp  van de stallinggarage, zoals gekozen bij de TNT Green Office, is hier doorgezet. Het gedeelte van ASICS is separaat afgesloten en bevat circa 93 parkeerplaatsen. Het gebouw telt 4 bouwlagen waarbij op de begane grond een showroom en restauratieve voorzieningen zijn, terwijl de hogere verdiepingen vooral kantoor - en vergaderruimten bevatten. Het gebruik van de lift wordt ontmoedigd door de uitnodigende positionering van de cascadetrap. In het gebouw valt vooral het Atrium op waarmee de activiteiten op de begane grond extra geaccentueerd worden door de daglichttoetreding en de geheel glazen binnengevel tussen de kantoren op de verdiepingen en het atrium. Het gebouw heeft een GreenCalc + -C duurzaamheidslabel. 

Partijen

Opdrachtgever
Triodos / OVG Projectontwikkeling
Architect
Architectenbureau CePeZed
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren