icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 mei 2017

Uitbreiding en renovatie NATO-complex gestart

Op 22 mei 2017 is officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding en de renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag. Alle betrokken partijen staken gezamenlijk de eerste symbolische schop in de grond, tijdens deze “Ground Breaking Ceremony”.

AI zoneF_atrium-restaurant.jpg

Renovatie en nieuwbouw

Het verouderde gebouw wordt volledig gerenoveerd, krijgt een extra etage en wordt aan de voorkant uitgebouwd. De uitbreiding krijgt een omvang van circa 11.000 m². De renovatie van het huidige pand beslaat circa 13.500 m². Het nieuwe gebouw voldoet helemaal aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, arbeidsomstandigheden en informatiebeveiliging.

Partijen

De bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseert dit project, naar een ontwerp van het Rijksvastgoedbedrijf en MVSA Architects. De installaties worden gerealiseerd door HOMIJ Technische Installaties, eveneens VolkerWessels. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en er is gestart met de uitbreiding van het pand. Zodra deze is afgerond, verhuist NCIA naar de nieuwbouw en wordt gestart met de renovatiewerkzaamheden. Tijdens de bouw blijft NCIA volledig operationeel. De eindoplevering staat gepland in 2019.

NCIA

NCIA is een agentschap van de NATO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. NCIA heeft dertig vestigingen over de hele wereld. De vestiging in Den Haag is een van de drie hoofdvestigingen. Het aantal medewerkers groeit de komende periode naar bijna 750.

Statement uit het nieuwsbericht van het Rijksvastgoedbedrijf:
“De gemeente Den Haag en de Nederlandse overheid zijn blij met de uitbreiding van de NATO werkzaamheden in Den Haag. Het sluit aan bij internationale afspraken met de NATO, is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid, en past uitstekend bij Den Haag als internationale stad van vrede en recht.”