icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 februari 2014

Multiwoningen Culemborg

Namens Opdrachtgever Kleurrijk Wonen heeft Bloeii Advies & ontwikkeling de uitslag bekend gemaakt van de aanbesteding voor 40 appartementen in Culemborg. Het project is gegund aan Boele & van Eesteren.

Multiwoningen 01

PlusWonen concept

De appartementen zijn op basis van het De appartementen zijn op basis van het PlusWonen-concept ontwikkeld en in een Design & Build ontwerp uitgewerkt door architectenbureau Inbo. Het woningbouwproject van Kleurrijk Wonen heeft voor de wijk een duidelijke poortfunctie. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een gebalanceerde en weloverwogen materiaalkeuze. De woningen zijn duurzaam uitgevoerd. Het metselwerk is plaatselijk verbijzonderd tussen gevelopeningen, waardoor een esthetisch fris en chique beeld is ontstaan. Dit geeft het gebouw een ambachtelijk charisma. De plastiek van de metselwerkgevels levert, vooral ook door de keuze om de balkons half in het volume te verdiepen, een spannend beeld op. Door een geleding in de structuur aan te brengen, ontstaan er clusters van twee à drie pandjes binnen het geheel.ontwikkeld en in een Design & Build ontwerp uitgewerkt door architectenbureau Inbo. Het woningbouwproject van Kleurrijk Wonen heeft voor de wijk een duidelijke poortfunctie. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een gebalanceerde en weloverwogen materiaalkeuze. De woningen zijn duurzaam uitgevoerd. Het metselwerk is plaatselijk verbijzonderd tussen gevelopeningen, waardoor een esthetisch fris en chique beeld is ontstaan. Dit geeft het gebouw een ambachtelijk charisma. De plastiek van de metselwerkgevels levert, vooral ook door de keuze om de balkons half in het volume te verdiepen, een spannend beeld op. Door een geleding in de structuur aan te brengen, ontstaan er clusters van twee à drie pandjes binnen het geheel.

Maximale uitzicht

Voor de buitenruimten zijn luchtige balkons met glazen balkonhekken gemaakt, waardoor je maximaal van het uitzicht op de omgeving kunt genieten. Royale tuinen en balkons, brede woon-/eetkamers en een goede toegankelijkheid zorgen voor een duurzaam en degelijk gebouw. Inpandige bergingen liggen direct aan de keukens. Parkeren op het binnenterrein, separate bergingen in de plint en aandacht voor mindervaliden door korte looplijnen en handig gebruik getuigen van een doordacht en logisch opgebouwd plan. De Miva-woningen zijn optimaal ingericht op hun doel en voldoen ruim aan de 4-sterren-classificatie. Naar verwachting zal de bouw in oktober 2013 van start gaan.